iep.hr Popularna psihologija

Recenzija: Tri puta do otoka sreće

Kao i sve knjige ovih autorica, i ova knjiga slijedi put izuzetno dobro izbalansiranog omjera znanosti i praktičnih savjeta.

Dr.sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan


Nalazite se ovdje:

Dubravka Miljković

Prof. dr. sc. Dubravka Miljković diplomirala je psihologiju i pedagogiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirala psihologiju s temom iz područja čitanja i doktorirala pedagogiju s temom iz područja opće obrazovanosti.

Nakon diplomiranja radila je kao školski pedagog i psiholog u osnovnoj školi, školskom centru i gimnaziji, držala nastavu iz Psihologije obrazovanja, Metodike nastave psihologije i Pozitivne psihologije na Hrvatskim studijima, utemeljila nekoliko programa predmeta iz područja organizacijskog ponašanja i pedagoško-psihološkog usavršavanja nastavnika na Veleučilištu Vern'.

Danas radi kao redovita profesorica u Odsjeku za obrazovne studije Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u okviru kojega predaje i na Kineziološkom, Prirodoslovno-matematičkom i Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu predmete Pedagogija, Didaktika, Komunikacija u odgoju i obrazovanju, te Upravljanje razredom. Sudjelovala je u više projekata vezanih uz edukaciju učitelja i roditelja, bila je članicom prvoga saziva Nacionalnog viječa za odgoj i obrazovanje, glavna je urednica pedagoškog časopisa Napredak.

U upravnom je odboru Foruma za slobodu odgoja.

Objavila je 50 znanstvenih te više od 300 stručnih i znanstveno popularnih članaka, tri uredničke i 40 autorskih knjiga, tri sveučilišna i jedan veleučilišni udžbenik. Devet knjiga objavljeno je u zemljama u regiji. Glavni profesionalni interesi su joj u području pozitivne psihologije i pedagogije: otkrivanje načina kako iskoristiti svoje psihološke snage i živjeti optimalno. Trener je trenera i edukator u području psihologije menedžmenta za mnoge poslovne subjekte i nevladine udruge u RH, te u BiH, RS i Sloveniji.


Za objavljene knjige Hrvatsko psihološko društvo dodijelilo joj je 1997. godine nagradu Ramiro Bujas za afirmaciju i popularizaciju psihologije. Ministarstvo znanosti RH dodijelilo joj je 2000. godine Godišnju državnu nagradu Republike Hrvatske za popularizaciju znanosti a 2009. godine dobila je i nagradu Hrvatskog psihološkog društva Zoran Bujas za psihologijsku knjigu godine.


Knjige autora

Novi naslovi

Humor u vrijeme korone, potresa i dr. sr.

2020. godina jedna je od onih koje nitko nije tražio, a svima je trebala.

Cijena: 69,99 kn

Saznaj više


Povoljna kupnja

Ljubav i popratne pojave Sve što ste željeli znati, a drugi su se usudili pitati

Cijena: 60,00kn

NARUČI