iep.hr Popularna psihologija

Recenzija: Bolje biti vjetar nego list

Knjiga pruža optimističan pogled na mogućnost poticanja razvoja dječjeg samopouzdanja. Premda autorice ne daju gotove recepte, smjernice koje daju dovoljno su specifične da se mogu konkretizirati u svakodnevnom životu.

Gordana Keresteš


Nalazite se ovdje:

Dubravka Miljković

Prof. dr. sc. Dubravka Miljković diplomirala je psihologiju i pedagogiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirala psihologiju s temom iz područja čitanja i doktorirala pedagogiju s temom iz područja opće obrazovanosti.

Nakon diplomiranja radila je kao školski pedagog i psiholog u osnovnoj školi, školskom centru i gimnaziji, držala nastavu iz Psihologije obrazovanja, Metodike nastave psihologije i Pozitivne psihologije na Hrvatskim studijima, utemeljila nekoliko programa predmeta iz područja organizacijskog ponašanja i pedagoško-psihološkog usavršavanja nastavnika na Veleučilištu Vern'.

Danas radi kao redovita profesorica u Odsjeku za obrazovne studije Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u okviru kojega predaje i na Kineziološkom, Prirodoslovno-matematičkom i Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu predmete Pedagogija, Didaktika, Komunikacija u odgoju i obrazovanju, te Upravljanje razredom. Sudjelovala je u više projekata vezanih uz edukaciju učitelja i roditelja, bila je članicom prvoga saziva Nacionalnog viječa za odgoj i obrazovanje, glavna je urednica pedagoškog časopisa Napredak.

U upravnom je odboru Foruma za slobodu odgoja.

Objavila je 50 znanstvenih te više od 300 stručnih i znanstveno popularnih članaka, tri uredničke i 40 autorskih knjiga, tri sveučilišna i jedan veleučilišni udžbenik. Devet knjiga objavljeno je u zemljama u regiji. Glavni profesionalni interesi su joj u području pozitivne psihologije i pedagogije: otkrivanje načina kako iskoristiti svoje psihološke snage i živjeti optimalno. Trener je trenera i edukator u području psihologije menedžmenta za mnoge poslovne subjekte i nevladine udruge u RH, te u BiH, RS i Sloveniji.


Za objavljene knjige Hrvatsko psihološko društvo dodijelilo joj je 1997. godine nagradu Ramiro Bujas za afirmaciju i popularizaciju psihologije. Ministarstvo znanosti RH dodijelilo joj je 2000. godine Godišnju državnu nagradu Republike Hrvatske za popularizaciju znanosti a 2009. godine dobila je i nagradu Hrvatskog psihološkog društva Zoran Bujas za psihologijsku knjigu godine.


Knjige autora

Novi naslovi

Humor u vrijeme korone, potresa i dr. sr.

2020. godina jedna je od onih koje nitko nije tražio, a svima je trebala.

Cijena: 69,99 kn

Saznaj više


Povoljna kupnja

Ljubav i popratne pojave Sve što ste željeli znati, a drugi su se usudili pitati

Cijena: 60,00kn

NARUČI