iep.hr Popularna psihologija

Recenzija:  Didaktika i kurikulum

 Iz objekcija o djelu može se zaključiti kako je riječ o važnom  rukopisu u kojem se promišljaju isto tako važne sastavnice kurikuluma različitih razina i posebnosti. 

Dr. Sc. Vladimir Jurić


Nalazite se ovdje:

Majda Rijavec

Majda Rijavec diplomirala je psihologiju i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirala s temom iz područja socijalne psihologije. Radi kao redovita profesorica u trajnom zvanju na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Predaje na dodiplomskim i poslijediplomskim studijima u području psihologije obrazovanja, pozitivne psihologije i organizacijske psihologije.

Objavila je 48 znanstvenih i veći broj stručnih radova, jednu uredničku te 40 autorskih knjiga. Sedam knjiga objavljeno je inozemstvu u zemljama u regiji. U znanstvenom radu bavi se područjem suočavanja sa stresom zbog neuspjeha u školi, samoreguliranim učenjem i područjem dobrobiti u području pozitivne psihologije. Uključena je u nekoliko projekata u području obrazovanja.

Posebnu pažnju posvećuje popularizaciji psihologije kao znanosti kroz brojne članke u novinama i časopisima, radio i televizijskim emisijama, tribinama i slično. Predsjednica je hrvatske mreže pozitivne psihologije.

Za dosad objavljene knjige Hrvatsko psihološko društvo dodijelilo joj je  1997. godine nagradu Ramiro Bujas za izuzetna dostignuća u afirmaciji i popularizaciji psihologijske znanosti. Ministarstvo znanosti RH dodijelilo joj je 2000. godine Godišnju državnu nagradu Republike Hrvatske za popularizaciju znanosti a 2009. godine dobila je i nagradu Hrvatskog psihološkog društva Zoran Bujas za psihologijsku knjigu godine.


Knjige autora

Novi naslovi

Humor u vrijeme korone, potresa i dr. sr.

2020. godina jedna je od onih koje nitko nije tražio, a svima je trebala.

Cijena: 69,99 kn

Saznaj više


Povoljna kupnja

Ljubav i popratne pojave Sve što ste željeli znati, a drugi su se usudili pitati

Cijena: 60,00kn

NARUČI